2 קומה

כתובת מייל: APpedclinic@assuta.co.il

ליצירת קשר ותיאום תור: מוקד מידע וזימון תורים 03-7644944 או 8480*

מיקום: מרפאת ילדים, קומה 2

שעות פעילות

ימי א'- ה' בין השעות 08:00  - 16:00

צוות המרפאה

צוות המרפאה

את המרפאה מנהל פרופ' איתי ברגר, מומחה ברפואת ילדים, בנוירולוגיית ילדים ובהתפתחות הילד, בעל ניסיון רב בתחומי התמחותו, יחד עם ד"ר עודד הוכברג, רופא בכיר ומומחה בנוירולוגיה ובהתפתחות הילד, בעל ניסיון רב בטיפול באפילפסיה. לצדם, פועלים במרפאה מומחים נוספים וצוותי סיעוד ועזר מנוסים. כמו כן, פועלת המרפאה בשיתוף פעולה הדוק עם מחלקות הנשים והיולדות, הפגים והתינוקות, הילדים, טיפול נמרץ ילדים, מחלקת ההדמיה בבית החולים, המחלקה לגנטיקה, מומחים בתחום הכירורגי, הקרדיולוגי והאורתופדי וכן עם גורמים בקהילה.

לדברי פרופ' ברגר: "שמנו לעצמנו למטרה לגבש מרכז מצוינות לטיפול במגוון בעיות נוירולוגיה בילדים, תוך דגש על נוירולוגיה נאונטלית, אפילפסיה ובעיות נוירוקוגניטיבית. מדובר בתחום המתפתח במהרה, ואנו משלבים כל העת שיטות טיפול חדשות. מטרתנו היא לספק שירות רפואי על כל שלביו ברמה הגבוהה ביותר, תחת קורת גג אחת, וכן לקדם את המחקר ואת הידע בתחומי מומחיותינו, כדי להעניק את הטיפול הטוב ביותר לילדים המתמודדים עם בעיות נוירולוגיות."

פרופ' איתי ברגר

פרופ' איתי ברגר

פרופ' איתי ברגר מנהל את השירות לנוירולוגיה של הילד במערך הילדים בביה"ח אסותא אשדוד. פרופ' ברגר הינו מומחה ברפואת ילדים, בנוירולוגיית ילדים ובהתפתחות הילד. הוא למד רפואה באוניברסיטת בן גוריון, התמחה ברפואת ילדים בשערי צדק, התמחה בנוירולוגיה של הילד ב-children's National Medical Center בוושינגטון DC ובביה"ח "שערי צדק" וניהל את היחידה לנוירולוגיה של הילד בביה"ח "הדסה".
ד״ר עודד הוכברג

ד״ר עודד הוכברג

ד״ר עודד הוכברג אחראי על תחום האפילפסיה במערך הילדים בביה"ח אסותא אשדוד. ד"ר הוכברג הינו מומחה ברפואת ילדים, בנוירולוגית ילדים והתפתחות הילד. הוא למד רפואה באוניברסיטת סמלוויס בבודפשט, הונגריה, התמחה ברפואת ילדים בבית החולים לילדים ע"ש ספרא בתל השומר, התמחה בהתפתחות הילד במכון להתפתחות הילד בתל השומר, התמחה בנוירולוגית ילדים בבית החולים The Hospital for Sick Children בטורונטו, קנדה. במהלך התמחותו ד"ר הוכברג התמקצע בעיקר בתחום האפילפסיה ופיענוח של בדיקות EEG.

פעילות המרפאה

פעילות המרפאה

המרפאה לנוירולוגיה של הילד והתפתחותו מטפלת במגוון בעיות הקשורות בפעילות מערכת העצבים כגון אפילפסיה, כאבי ראש, מחלות נוירוגנטיות, מחלות מטבוליות, מחלות עצב שריר ושיתוק מוחין (CP). למרפאה התמחות ייחודית בנוירולוגיה נאונטלית (בעוברים, פגים וילודים) וכן בתחום הנוירוקוגניציה בילדים כולל הפרעות קשב. המרפאה מספקת ייעוץ, אבחון וטיפול המשולבים במעקב ארוך טווח.

אפילפסיה

במסגרת המרפאה אנו מאבחנים, מטפלים ועוקבים אחר ילדים עם מגוון סוגים של אפילפסיה ונותנים מענה במגוון דרכי אבחון כמו EEG, MRI, בדיקות גנטיות ומטבוליות.
נוירולוגיה נאונטלית 

למרפאה התמחות ייחודית בנוירולוגיה נאונטלית 

במסגרתה מאובחנים ומטופלים עוברים, פגים ויילודים. השירות מעניק מענה רב תחומי ומרוכז בתחום זה, ומייעץ גם לנשים בהיריון במצבים בהם אובחן חשד להפרעה במבנה המוח העוברי. השירות משלב יכולות אבחון, ייעוץ וטיפול ברמה גבוהה ביותר בשילוב טכנולוגיה מתקדמת (סונר ו-MRI עוברי, מכשירי הנשמה וניטור מוחי כולל Cerebral Function Monitoring – a EEG).

המעקב בתחום זה מתחיל במהלך ההיריון, במטרה לספק את המענה המיטבי החל באבחון, דרך טיפול טרום לידתי ועד למעקב מהלידה ועד לבגרות. המרפאה שואפת להרחיב ולהעמיק את הידע ואת הטיפולים בתחום הנוירולוגיה הנאונטלית בישראל.

מרפאה נוירוקוגניטיבית לילדים

ליקויים נוירוקוגניטיביים כגון הפרעת קשב ואוטיזם הם הליקויים הנוירו-התפתחותיים השכיחים ביותר בילדות. אבחון וטיפול נכון הם בעלי השפעה לטווח ארוך ומפחיתים בעיות וסיבוכים. לליקויים נוירוקוגניטיביים רבים המטופלים במרפאה מקור נוירולוגי שבסיסו גנטי, ויכולים להתלוות אליהם תסמינים התפתחותיים ומוטוריים שונים.

אבחון וטיפול מוקדמים ואיכותיים עשויים לסייע לילד למצות את יכולותיו, לשפר את רמת תפקודו, להקל על משפחתו ולמנוע קשיים חברתיים, רגשיים והתפתחותיים.

המרפאה הנוירוקוגניטיבית לילדים עוסקת באבחון ובטיפול בליקויים נוירוקוגניטיביים לרבות הפרעות קשב ולמידה, תוך שיתוף גורמי אבחון, טיפול ומניעה הקיימים בקהילה. לכל פציינט מותאמת תכנית טיפול והתמודדות המתאימה לו ולמשפחתו, תוך שיתוף פעולה עם הקהילה ועם מוסדות מחקר מובילים בתחום בארץ ובעולם.

שירותי המרפאה

שירותי המרפאה
המרפאה משרתת נשים הרות שבעובריהן אותר חשד לבעיה נוירולוגית, פגים, תינוקות, ילדים ובני נוער עד גיל 18.
ניתן להגיע אל המרפאה באמצעות הפניית רופאים בקהילה או פנייה עצמית של ההורים. לאחר הפניה מתבקשים ההורים למלא טופס רפואי מקיף, ומוזמנים לייעוץ.